arbeidsongeschiktheid te duur juni 2012

Juni 2012

Zelfstandig ondernemers zijn nog steeds niet altijd goed op de hoogte van de risico’s en oorzaken van arbeidsongeschiktheid. Bijna tweederde (61%) van alle zelfstandig ondernemers heeft geen inkomen als zij door arbeidsongeschiktheid niet meer kunnen werken.

Dat komt niet alleen omdat zzp’ers de risico’s van arbeidsongeschiktheid onderschatten, maar ook omdat zeven van de tien onverzekerde zzp’ers een verzekering te duur vindt.Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen werkten mee aan het onderzoek. Hieruit blijkt ook dat slechts twee op de tien zelfstandig ondernemers de kans groot acht dat zij door langdurige ziekte of een ongeval niet meer kunnen werken. In de praktijk blijkt dat 30,4% weleens arbeidsongeschikt is geweest.
De top drie oorzaken van arbeidsongeschiktheid zijn een verkeerde werkhouding (55%), psychische aandoeningen (23%) en aandoeningen aan het zenuwstelsel (16%). Uit het onderzoek blijkt echter dat ondernemers denken dat ongevallen (44,8%) en hart- en vaatziekten (43,4%) de boosdoeners zijn.

 

Een advies gesprek inzake arbeidsongeschiktheid kunt u aanvragen op info@goedkoopverzekeren.nl het 1e uur is gratis.

Ontdek de betaalbaarheid van ons advies en voorstel.

 

Laatste nieuws

Mijn polismap

  • - Polissen inzien
  • - Polissen wijzigen
  • - Schade melden
  • - Activeren

inloggen polismap